26 Αυγ 2009

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Το βιβλίο γάμαγε, η ταινία πάλι όχι και τόσο.

Βιβλίο: 9/10

Ταινία: 6/10

Μερική απογοήτευση επειδή [HUUUUUUGE SPOILERS AHEAD]:
~Η Λούνα έφαγε την θέση της Τονκς όσον αφορά το περιστατικό στο τραίνο. Dammit!!! Γενικά είδαμε την Τονκς μόνο για δευτερόλεπτα σ'όλη την ταινία!

~Κάποιος μαλάκας/μαλακισμένη έβαλε μια σερβιτόρα να την πέφτει στον Harry στην αρχή της ταινίας. Κρίμα κρίμα...πολύ απλά θα μπορούσαν ν'ακολουθήσουν την γραμμή του βιβλίου και να μας δείξουν τον νέο Υπουργό Μαγείας σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό Muggle.

~Ο Dumbledore εμφανίζεται στην μέση του μετρό, πλάι στον Harry, και μάλιστα με την γνωστή αμφίεση μάγου. Έλεος και πάλι έλεος.

~Ο Harry, ο Neville και οι άλλοι εκλεκτοί του Slughorn ποτέ δν παρεβρέθηκαν για μεσημεριανό μαζί του στο Hogwarts Express. Άλλη μια ωραία σκηνή που πολύ απλά ήταν άφαντη.

~Όταν η μανούλα του Draco πήγε επίσκεψη με την Bellatrix στο σπιτικό του Snape υποτίθεται ότι θ'ακούγαμε τον Snape ν'απαντάει στις πολύ σημαντικές ερωτήσεις/απορίες της Bellatrix που προσπαθούσε να τον ξεσκεπάσει σαν προδότη. Στην ταινία όμως η σκηνή είναι πετσοκομμένη, ο διάλογος δν υπάρχει καν και απλά βλέπουμε τον όρκο του Snape. :P

~Δν είδαμε αρκετό Hagrid.

~Δν είδαμε την στιγμή που ο Harry, ο Ron και η Hermione έλαβαν τα γράμματα με τους βαθμούς τους στα Κ.Δ.Μ. Ούτε τα μαθήματα που επέλεξαν για τις Ε.Δ.Ε.Μ. τους.

~Δν είδαμε τον Snape να διδάσκει Defence Against the Dark Arts!!! Ντροπή, αίσχος, ουστ, τι πράματα είναι αυτά?! Ο άνθρωπος τόσα χρόνια περίμενε αυτή την θέση και επί της οθόνης δν είδαμε τπτ!

~Δν είδαμε την Fleur και τον Bill, το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής, να είναι μες στα μέλια και την Ginny να στραβομουτσουνιάζει και να πετάει σούπερ κακίες για την Fleur. Κρίμα κρίμα...

~Χρειαζόταν πιο πολύ focus το love story Ginny-Harry.

~Δν είδαμε αρκετούς σημαντικούς διαλόγους μεταξύ του Harry και του Dumbledore που θα εξηγούσαν αρκετά πράγματα για το παρελθόν του Voldemort και τα παιδικά του χρόνια.

~Δν είδαμε αρκετά flashbacks απ'τα κατορθώματα του Voldemort στο ορφανοτροφείο.

~Η ατμόσφαιρα θά'πρεπε νά'ταν ακόμα πιο σκοτεινή και με πιο υποψιασμένους χαρακτήρες. After all, βρίσκονται σε πόλεμο, είναι τρομαγμένοι και αρκετά καχύποπτοι μήπως έχουν απέναντί τους καναν μεταμφιεσμένο Death Eater. Στην ταινία δν φάνηκαν και πολύ ταραγμένοι απ'το γεγονός ότι ο Voldemort μάζευε τους οπαδούς του και σκότωνε με το κιλό.
:-P

Τεσπά, δν λέω άλλα αν και μού'ρχονται τουλάχιστον άλλα 5! Ίσως παραείμαι απαιτητική αλλά κι εγώ ήθελα να δω έστω τις 2 τελευταίες ταινίες πιο κοντά στα βιβλία. Αυτή εδώ θά'πρεπε νά'ναι 3ωρη γιατί το βιβλίο είχε πολύ πράμα. Να δούμε αν έστω μεγαλώσουν την τελευταία και την κάνουν και πιο πιστή στο βιβλίο...να δούμε ένα ωραίο, σοβαρό φινάλε ρε γαμώτο!

[Α! Να πω ένα μπράβο όμως για την σκηνή στην λίμνη, εκεί που πήγε ο Dumbledore και ο Harry για να βρουν ένα Horcrux του Voldemort. Τα εφέ σ'αυτή την σκηνή ήταν τέλεια και πιστά στις περιγραφές του βιβλίου. Επίσης, ο Malfoy είναι και πολύ μανάρι και η Ginny έχει γίνει κουκλίτσα.]


Ο αγαπημένος μου κοιτώνας απ'το πρώτο βιβλίο μέχρι τώρα...ίσως λόγω Malfoy <3

3 σχόλια:

Loud Melody είπε...

Ααααααααα θέλω να το δω κι εγώ κάποια στιγμή. Καλά το ότι πετσοκόβεται η ιστορία σε σχέση με το βιβλίο ήταν πλέον ολοφάνερο γεγονός από τον Αιχμάλωτο του Άζκαμπαν και μετά όπου δεν έξηγούσε τίποτα για την παρέα του πατέρα του Χάρρυ (όπου ο χάρτης ήταν φτιαγμενος από την τετράδα κλπ κλπ). Όπως είχα πει και σε λίγο προηγούμενο ποστ μου, εν τέλει μια εικόνα δεν ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, αλλιώς οι ταινίες θα είναι σαφώς καλύτερες από τα βιβλία (κι όχι μόνο του Χάρρυ Πόττερ).

Parakmiako Ergaleio είπε...

Να το δεις και έλα μετά να μας πεις κι εσύ την πίκρα σου...
Και έχεις δίκιο, δν ισοδυναμεί με 1000 λέξεις. θα ΘΕΛΑΜΕ να ισχύει κάτι τέτοιο :-P

KitsosMitsos είπε...

Αν λείπανε όλα αυτά, τι στο καλό είχε τότε; Θα γκρινιάξω! Αλλά θα το δω ;-)