29 Νοε 2010

Σε σένα μιλώ φαν του Lovecraft!

Ελπίζω να έχεις ήδη τσεκάρει το κόμικ "Ο Μικρός Κθούλου" του Γιώργου Τσούκη.




Λίγα λόγια απ'την Βικιπαίδεια:

Ο Μικρός Κθούλου είναι σειρά τριών άλμπουμ κόμικς του Γιώργου Τσούκη (γνωστού και ως Trashman).

Ο κεντρικός ήρωας είναι ένα μικρό τέρας, με πλοκάμια στο κεφάλι και φτερά δαίμονα. Αν και δανείζεται το όνομα του θεού Κθούλου, δημιουργήματος του Χ. Λάβκραφτ, οι προβληματισμοί του μικρού Κθούλου, που είναι μαθητής Δημοτικού στη Θεσσαλονίκη, είναι διαφορετικοί. Κύρια έγνοια του, και βασικό θέμα του κόμικ, είναι η απόρριψη και καταπίεση που δέχεται λόγω της αποκρουστικής μορφής του από τους συνομήλικούς του στο σχολείο, αλλά και τους θετούς γονείς του, και οι -πάντα αποτυχημένες- προσπάθειές του να γίνει αποδεκτός. Βασικό ρόλο στην ιστορία παίζει και η αγάπη του για τη metal μουσική, ενώ δεν λείπει και το κοινωνικό σχόλιο.

Το κόμικ είναι ασπρόμαυρο και αποτελείται από στριπάκια των τριών καρέ, με μερικές ενδιάμεσες ολοσέλιδες ιστορίες. Άρχισε να εκδίδεται το 1998 στο περιοδικό Metal Invader, ενώ κατόπιν εκδόθηκε σε τρία άλμπουμ από τις εκδόσεις O2H, το τελευταίο από τα οποία κυκλοφόρησε το 2002. Το 2004 ανατυπώθηκε το πρώτο, εξαντλημένο άλμπουμ.




Ντάξει. Ο Μικρός Κθούλου I τα σπάει \m/ ειδικά οι αναφορές στους Great Old Ones του Lovecraft αλλά και στην μέταλ μουσική. Θα βρείτε τον 1ο τόμο σε τιμούλα γύρω στα 10 ευρώ στα βιβλιοπωλεία [για τους άλλους 2 τόμους δύσκολα τα πράγματα...έχουν εξαντληθεί+ελπίζω να υπάρξει ανατύπωση].

Καλές αναγνώσεις παιδιά!

12 σχόλια:

mahler76 είπε...

θα πάθω ντελίριο, υπάρχει τέτοιο κόμικ???

Dream Girl είπε...

Είσαι Κθουλική;;;;; Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!!!

Parakmiako Ergaleio είπε...

Nai mahler kai exei poly gelio :D

Dream Girl tha kanoume fan club emeis hahahahahah!!!

mahler76 είπε...

in Κθούλου we trust!!!

nihilio είπε...

Με θυμάμαι να είμαι στο ΚΤΕΛ κατεβαίνοντας στο χωριό μετά το Rockwave του 2001 και είχα παρέα τον μεταλλά βιβλιοθηκάριο του σχολείου μου. Αυτός είχε αγοράσει ένα Metal Invader που ξεφύλιζα και είχα πέσει στο απίστευτο στριπάκι που μαθαίνουν στον μικρό Κθούλου πώς να παίζει τάβλι (ενώ άκουγα για πρώτη φορά Crimson Glory σε ένα walkman - το Trascendience) και είχα φάει ωραίο σκάλωμα με το εν λόγω στριπάκι.
Αργότερα είχα πάρει τα τρία τομάκια, αλλά κάπου είχα δανείσει τον τρίτο και μου τον χάσανε... Και τον είχα και υπογεγραμμένο (όπως και τους άλλους δύο).

Αλλά γενικά ο Τσούκης είναι εγγύηση, αν και πλέον δεν κάνει κωμικά στριπ και για επανέκδοση... από όσο ξέρω το παλιότερο έργο του το έχει αποκυρήξει...

argram είπε...

ήμουν τρελός φαν του μικρού Κθούλου. Το hammer είχε πάει να κάνει και αυτό ένα κόμικ σαν ανταγωνισμό αλλά τίποτα. Ούτε καν μπορούσαν να συγκριθούν.

Είχε τελειώσει κάπως απότομα είναι η αλήθεια πάντως τότε στο invader. Είχε βέβαια τον επικό διάλογο μεταξύ γιατρού και μαμάς Κθούλου
-Υπομονή δέκα μέρες κυρία μου
-Θα γίνει καλά;
-Όχι θα πεθάνει.

Rohanne είπε...

Θέλω να διαβάσω Μικρό Κθούλου από τη β' λυκείου κι όλο το αναβάλλω :Ρ Αλλά όχι για πολύ πια Β)

ασωτος γιος είπε...

καλα μ εστειλες τωρα
θα το ξαναδιαβασω και γω

Ανώνυμος είπε...

Καλά αναγνωσματα παιδακια!
Να παρετε δωρα στους εαυτους σας βιβλια τωρα τα χριστουγεννα

φιλια

amalthia είπε...

μας δουλεύεις στο κουίζ δίπλα ε??

Parakmiako Ergaleio είπε...

Nihilio, Argram kai Aswte :D xairomai pou sas thumisa ta palia.

Timotei kai Coula diavaste to kai den tha xasete!

Hahahahh amalthia gia poio ap'ola les omws?

amalthia είπε...

μιλάω για το "ποιος είναι πιο ωραίος απο τους παρακάτω" !!