6 Οκτ 2009

Τελευταία αγορά CD

Αυτό εδώ φυσικά:

Αρχικά πήγαινα για την πιο απλή έκδοση αλλά όταν είδα την κομπλέ-διπλό cd-σούπερ booklet έκδοση καταχάρηκα.
Μιλάω για τον τελευταίο δίσκο των Paradise Lost, "Faith Divides Us - Death Unites Us"...how true indeed...

Ακούγοντάς τον και διαβάζοντας τους στίχους νόμιζα ότι μεταφέρθηκα στον σκοτεινό κόσμο του William Blake. Βασικά θέματα είναι ο θάνατος, η ματαιότητα, ο πόνος, η παρακμή του κόσμου. Πολύ καλή δουλειά έγινε σ'αυτόν τον δίσκο. Και οι εικόνες απόλυτα ταιριαστές φυσικά [π.χ. το έργο "Four Horsemen" του Albrecht Durer]. Και 2 vintage gothic φωτογραφίες του ίδιου του συγκροτήματος, το κερασάκι στην τούρτα.

Προς το παρόν τα τραγούδια που έχω ξεχωρίσει είναι τα: I Remain, Faith Divides Us - Death Unites Us και Last Regret. Αλλά όσο περνάει ο καιρός τα αγαπώ όλα.

Το 2ο cd είναι σκέτη καύλα. Σε συνεργασία με την Prague Philharmonic Orchestra ακούμε σούπερ έπικ διασκευές των κομματιών Faith Divides Us - Death Unites Us και του Last Regret.
Υπόκλιση.

10/10



7 σχόλια:

το φονικο κουνελι είπε...

Είναι δύσκολο να κάνω κάποιο "εμπνευσμένο σχόλιο" στις 5 παρά τα ξημερώματα, αλλά θα προσπαθήσω, και ας βγει κοτσάνα στο τέλος. :P

Ναι, ναι, το νέο Λοστ μας αρέσει, το αγαπάμε, and that's that! Νιώθω το δεκάρι σου. Ίσως - ψυχρά αντκειμενικά - να μην αξίζει τόσο ο δίσκος (τα παλιά τους αριστουργήματα με τι θα τα βαθμολογούσαμε δηλαδή?), αλλά αυτά που λέω είναι αντικειμενικές επιστημονικοφανείς ανοησίες. (το πα, τέτοια ώρα μη περιμένεις εμπνευσμένα σχόλια)

Το 10 σου είναι το 10 ενός πωρωμένου (τολμώ να πω, καυλωμένου) οπαδού των Lost, που γουστάρει να ακούει μια μπάντα που αγαπάει να βγάζει τέτοιους δίσκους εν έτει 2009. Γι' αυτό το καταλαβαίνω, μια που είμαι και γω τέτοιος πωρωμένος οπαδός. :)


ps To Last Regret, τι κομματάρα!

Parakmiako Ergaleio είπε...

Χεχ ακριβώς όπως το λες. Το δεκάρι είναι πιο πολύ συναισθηματικό γιατί τους αγαπώ τους άτιμους τους PL. Π.χ. σε μισό χρόνο από τώρα σίγουρα το 10 θά'χει γίνει 8.5-9/10 σε σύγκριση με δίσκους όπως το Icon και το Draconian Times.

Θα πας κι εσύ στο λάιβ τους την άλλη βδομάδα?

το φονικο κουνελι είπε...

Εννοείται θα πάω. Θα ναι η τρίτη φορά που τους βλέπω (θα μπορούσα και περισσότερες, αν σκεφτείς οτι είναι ένα απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και πως ακούω ανελλιπώς περίπου 10 χρόνια τώρα!)

Εσύ τους έχεις ξαναδεί?

Parakmiako Ergaleio είπε...

Α εσύ είσαι πάλιουρας!
Εγώ μπήκα πολύυυυ πιο πρόσφατα στην μουσική τους. Πριν 4 χρόνια τους πρωτοάκουσα αλλά δν είχα κάτσει ν'ασχοληθώ σοβαρά μαζί τους. Τον τελευταίο μισό χρόνο όμως τους δίνω την προσοχή που αξίζουν.
Δν τους έχω ξαναδεί λάιβ και ανυπομονώ ^_^
Καλά να περάσουμε!!

το φονικο κουνελι είπε...

Σε ζηλεύω που δε τους έχεις ξαναδεί. Το κακό με μας τους "παλιούς" είναι πως έχουμε βαρεθεί να ακούμε σε λάιβ κάποια συγκεκριμένα τραγούδια, ξανά και ξανά. Ενώ εσείς τα ακούτε όλα για πρώτη φορά. :)

Καλά να περάσουμε λοιπόν!

KitsosMitsos είπε...

Απέχω μουσικά, αλλά φαίνεται εντυπωσιακή δουλειά!
Καλησπέρα

Parakmiako Ergaleio είπε...

^
Αξίζει να το τσεκάρεις :)
Και πού ξέρεις? Μπορεί και να σ'αρέσει το στυλάκι τους τελικά!