4 Οκτ 2009

Εκλογές με άρωμα χωριού

Τελικά όμορφα πέρασα το weekend στην Αρκαδία.
Βροχές, ομίχλες, κρύα, τζάκι, μπριζόλες, μπυρίτσες με τρελοξαδέλφια, τσαχπίνα βαπτιστήρα, περίεργη γιαγιά, γνωστές φυσιογνωμίες, σταυρόλεξα, Amiga, καφές στην πλατεία του χωριού, ψωμί στα ξύλα.
Πήγα μεσημέρι παρέα με μια πρώτη μου ξαδέλφη και την βαπτιστήρα μου να ψηφίσουμε. Η μικρή ήθελε να μπει κι εκείνη μαζί μας στο παραβάν και της κάναμε την χάρη. Πρώτα μπήκε μαζί με την ξαδέλφη μου και μετά με μένα. Της έδινα να πετάει ψηφοδέλτια στον κάδο κι εκείνη φώναζε "Ανταγσία Ανταγσία". Ρεζίλι γίναμε δλδ αλλά πλάκα είχε. Μετά όταν βγήκαμε απ'το παραβάν ήθελε να ρίξει εκείνη τον φάκελο στην κάλπη αλλά δν μπορούσα να την σηκώσω μιας που έχει βαρύνει πια+έτσι κι αλλιώς η κάλπη ήταν αρκετά ψηλά [πάνω σε τραπέζι].

Να σημειώσω παρακάτω τα περίεργα στους Συνδυασμούς Εκλογικής Περιφέρειας Νομού Αρκαδίας και όχι μόνο :-P

1) Στους Οικολόγους του Βεργή ο υποψήφιος Αρκαδίας λεγόταν Πούλος. ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ. Όταν ήταν μικρός η μάνα του φώναζε "Έλα δω Πουλάκι μου" ;;!
2) Στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., ο Καρατζαφέρης μας χαμογελάει πονηρά και μας κοιτάζει λάγνα.
3) Στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, ο Παπαθεμελής επέλεξε να βάλει και την φάτσα του για να μην τον ξεχάσουμε. Τρομακτικότατον. [στην τιβί πάντως η φάτσα του μοιάζει με παραπονεμένο κουτάβι. Χάλια.]
4) Σας παραθέτω ακριβώς τι γράφουν 2 αριστερά ψηφοδέλτια:
Μ-Λ ΚΚΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
και το άλλο
ΚΚΕ (μ-λ) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό - λενινιστικό)
Πείτε μου βρε παιδιά ποιά διαφορά έχουν τούτα τα δύο! Και μην μου πείτε για τα κεφαλαία-μικρά γράμματα :-P
5) Άλλη μια πανέμορφη παράταξη: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Με σήμα το καραβάκι.
6) Και στο ψηφοδέλτιο Ένωσης Κεντρώων έβαλαν την φάτσα του αρχηγού τους. Ένας μεσόκοπος με γυαλιά και άγριο βλέμμα και στο πλάι του η εικόνα ενός τούνελ με λεζάντα "Η έξοδος απ'το σκοτεινό τούνελ". Σίγουρα αυτός κάποια σχέση με Νικολούλη την έχει.
7) Τελευταίο διαμαντάκι της συλλογής μου με τα ψηφοδέλτια: Παράταξη με όνομα Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Πλάκα μας κάνουν;;;;; Και ο υποψήφιος Αρκαδίας ένας και μοναδικός, και συγκεκριμένα ένας γιατρός χειρούργος. Καλύτερα να μην σχολιάσω...

ps: Ψήφισα έναν άνθρωπο που τον ξέρω και το αξίζει να γίνει βουλευτής [ναι ναι, υπάρχουν και κάποιοι που το αξίζουν]. Με όποιο κόμμα και νά'βαζε δλδ θα τον ψήφιζα. Αν ψήφιζα όμως στην Αθήνα τότε θα έριχνα κλασσικά, άκυρο με το λογότυπο των T()()L.

6 σχόλια:

Chris είπε...

Κόμμα με λογότυπο διάσημης μέταλ μπάντας. Καταπληκτική ιδέα.

nihilio είπε...

Συγνώμη, σου κάνει έκπληξη η φάτσα του Λεβέντη στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων; Πάρε βίντεο να μορφωθείς: http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY&feature=related

(επίσης το Αρκαδικό χωριό σου μήπως είναι προς Κυνουρία μεριά να βγούμε συμπατριώτες;)

Parakmiako Ergaleio είπε...

Stulf κάντο!

nihilio, δν μου κάνει έκπληξη η φάτσα του, απλά με αηδίασε :P
Το αρκαδικό χωριουδάκι μου είναι απ'την άλλη μεριά, Γορτυνία. Δεν έχουμε θάλασσα εμείς :(

Parakmiako Ergaleio είπε...

HAHAHAHAHAA!
Πού το ανακάλυψες αυτό βρε θηρίο?!

panagiotis είπε...

Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η άγνοια που έχεις για τον Βασίλη Λεβέντη. Η ίδια φάτσα είναι στα ψηφοδέλτια εδώ και 20 χρόνια σχεδόν, τώρα τον πρόσεξες?

Τον είχε φωνάξει ο Παναγιωτοπουλος σε εκπομπή στον ΑΝΤ1 στις αρχές των 90'ς. Με σκοπο να τον γελοιοποιησει. Το μόνο που καταφερε , είναι να δείξει πόσο γλοιώδης είναι. Την άλλη μέρα, ο Παναγιωτοπουλος επικρίθηκε από το σύνολο των δημοσιογράφων και καλέστηκε σε απολογισμό από την ΕΣΗΕΑ. Ένας τέτοιος ΜΑΛΑΚΑΣ, δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει να μας κυβερνά (όπως είπε χαρακτηριστικά κάποιος). Επειδή κάποιοι θεωρούσαν ότι αξίζει να γίνει βουλευτής... Ο Λεβέντης σας πείραξε δηλαδή?

nihilio είπε...

Μην ξεχνάμε την κυρία Νατάσσα "έβγαλα τα στοιχεία ενός μη-επιβεβαιωμένου παιδόφιλου στην εκπομπή μου και αυτοκτόνησε" Ράγιου