20 Μαΐ 2009

Πλησιάζει...

...το καλοκαιράκι.

Closing my eyes μπορώ να με φανταστώ σε παραλία του Ιονίου Πελάγους ξαπλωμένη στην τιρκουάζ πετσέτα μου, παραδίπλα μου έναν φραπέ γλυκό με πολύ γάλα [που λέει και η φίλη μου η Σοφία], η ομπρέλα με την δροσιστική σκιά της, μυρωδιά αντιηλιακού καρπούζι, τραγούδι του γεροτζίτζικα πάνω στο πεύκο, ο ήχος του αφρού όταν σκάει το κύμα, no σκοτούρες, σούπερ ψυχική γαλήνη, μοναξιά, ηρεμία...

"ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Πού είναι τα μπρατσάκια μουυυυυυ; ΜΑΜΑΑΑΑΑ!"

Ψυχική γαλήνη+ηρεμία ΤΕΛΟΣ!

Είναι η κάθοδος των βαρβάρων-Ελλήνων στην παραλία.
Κατεβαίνουν κατα κύματα, με το μισό σπιτικό τους σε REALLY BIG τσάντες θαλάσσης, 4-5 ξαπλώστρες, δεύτερες αλλαξιές για τα σκασμένα τους, ταπεράκια για όλο το σόι, ψαροντούφεκο, απόχη, μπάλες περιπτέρου και...κραυγές ζουλού.

Κι εγώ κραυγάζω από μέσα μου ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΟΥ.

Και ψάχνω απεγνωσμένα το mp3 player μου μπας και γλιτώσουν τ'αυτάκια μου. Πάλι γκαντεμιά όμως. Το ξέχασα σπίτι. Τι κάνουμε τώρα; Μάλλον βουτιά στο νερό και συνεχείς τούμπες, μακροβούτια και κατακόρυφα για απόλαυση της ηρεμίας του βυθού. Όχι για πολύ όμως, γιατί τα μικρά αρχίζουν και τσαλαβουτούν και πετάνε νερά παντού γύρω τους χωρίς φυσικά να τα νοιάζει [αφού ΚΑΠΟΙΟΙ "ξέχασαν" να τους μάθουν κανόνες συμπεριφοράς, σεβασμού κλπ.].

Βγαίνω γρήηηηηγορα απ'το νερό, ντύνομαι και την κάνω. Πίσω στο εξοχικό. Με σταθερό βήμα κατευθύνομαι προς το cd player. Yeah, έφερα και 2 cd T()()L μαζί μου σ'αυτές τις διακοπές! Ευτυχώς τα θυμήθηκα. Πατάω το play, βάζω σκουρόχρωμα κεράσια σ'ένα πιάτο, κάθομαι στη βεράντα και απολαμβάνω.
Θά'θελα νά'ξερα ποιός μου είπε ότι εκείνη η παραλία είναι απόμερη! Κρέπες!
Παράξενη μπορεί να με πείτε. "So what?" θα σας απαντήσω.
Θέλω νά'χω ησυχία όταν είμαι στην παραλία μετά από μια εξαντλητική χρονιά και πανδύσκολη εξεταστική. Δεν μιλάω για την απόλυτη ησυχία φυσικά. Απλά θεωρώ βάρβαρες τις κραυγές χωρίς λόγο.

5 σχόλια:

Loud Melody είπε...

Το αντιηλιακό καρπούζι του Κορρέ; :P Εγώ σα παιδάκι χρησιμοποιώ της Καροττέν το παιδικό με άρωμα μπισκότο :P:P:P
BTW γραπές γλυκός με πολύ γαλά είναι κι ο καφές μου.... σε πάω κρεπό-hater :P

Ανώνυμος είπε...

Funny, κι εγώ τον ίδιο καφέ πίνω. (Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω ποιά είσαι φάση)

Οι διακοπές είναι διακοπές και είναι γαμάτες όπως κι αν είναι. Αν έρθει η χρονιά που όλες σου οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι ένα και μοναδικό τριήμερο θα με καταλάβεις...

Parakmiako Ergaleio είπε...

heheheeee κορίτσια έχουμε γούστο στον φραπέ βλέπω!!

Loud: Ναι, Κορρές! [ψιτ, και το μαύρο μολύβι του Κορρέ είναι σούπερ! Άσχετο!]

Luthien: Αυτό που είπες με το 3ήμερο μου φάνηκε αρκετά τρομακτικό.. :( και δυστυχώς είναι πραγματικότητα για αρκετό κόσμο.

lazinio είπε...

καλοκαίρι 2007. Παραλία. Ακολουθεί διάλογος μεταξύ εμού και πιτσιρίκου

-καλά δεν σκας με τη μάσκα κ τα βατραχοπέδιλα; θα κάνεις εμετό σε λίγο.
-μα είμαι γοργόνος.

Με αποστόμωσε.

KitsosMitsos είπε...

Τελικά πού σε βγάλανε τα καλοκαιρινά βήματά σου;