29 Νοε 2010

Σε σένα μιλώ φαν του Lovecraft!

Ελπίζω να έχεις ήδη τσεκάρει το κόμικ "Ο Μικρός Κθούλου" του Γιώργου Τσούκη.




Λίγα λόγια απ'την Βικιπαίδεια:

Ο Μικρός Κθούλου είναι σειρά τριών άλμπουμ κόμικς του Γιώργου Τσούκη (γνωστού και ως Trashman).

Ο κεντρικός ήρωας είναι ένα μικρό τέρας, με πλοκάμια στο κεφάλι και φτερά δαίμονα. Αν και δανείζεται το όνομα του θεού Κθούλου, δημιουργήματος του Χ. Λάβκραφτ, οι προβληματισμοί του μικρού Κθούλου, που είναι μαθητής Δημοτικού στη Θεσσαλονίκη, είναι διαφορετικοί. Κύρια έγνοια του, και βασικό θέμα του κόμικ, είναι η απόρριψη και καταπίεση που δέχεται λόγω της αποκρουστικής μορφής του από τους συνομήλικούς του στο σχολείο, αλλά και τους θετούς γονείς του, και οι -πάντα αποτυχημένες- προσπάθειές του να γίνει αποδεκτός. Βασικό ρόλο στην ιστορία παίζει και η αγάπη του για τη metal μουσική, ενώ δεν λείπει και το κοινωνικό σχόλιο.

Το κόμικ είναι ασπρόμαυρο και αποτελείται από στριπάκια των τριών καρέ, με μερικές ενδιάμεσες ολοσέλιδες ιστορίες. Άρχισε να εκδίδεται το 1998 στο περιοδικό Metal Invader, ενώ κατόπιν εκδόθηκε σε τρία άλμπουμ από τις εκδόσεις O2H, το τελευταίο από τα οποία κυκλοφόρησε το 2002. Το 2004 ανατυπώθηκε το πρώτο, εξαντλημένο άλμπουμ.




Ντάξει. Ο Μικρός Κθούλου I τα σπάει \m/ ειδικά οι αναφορές στους Great Old Ones του Lovecraft αλλά και στην μέταλ μουσική. Θα βρείτε τον 1ο τόμο σε τιμούλα γύρω στα 10 ευρώ στα βιβλιοπωλεία [για τους άλλους 2 τόμους δύσκολα τα πράγματα...έχουν εξαντληθεί+ελπίζω να υπάρξει ανατύπωση].

Καλές αναγνώσεις παιδιά!

17 Νοε 2010

Φίδια

Υπάρχουν φυσικά και στον κόσμο του ίντερνετ. Άτομα που χαίρονται με την δυστυχία σου, που γκαντεμιάζουν την ευτυχία σου, που κάνουν κακεντρεχή σχόλια με μοναδικό σκοπό να σε πληγώσουν και οι ίδιοι να φανούν γαμάτοι. Μπορεί νά'ναι και κρυφά φίδια, που δεν αφήνουν comment και όμως γνωρίζεις την ύπαρξή τους.

Γι'αυτό κι εγώ αν και πετούσα απ'την χαρά μου όταν έμαθα ξαφνικά ότι ο φαντάρος μου θα κατέβαινε απ'τον Έβρο με εκλογική άδεια απ'την Παρασκευή μέχρι χθες, αποφάσισα να μην γράψω τίποτα σχετικό στο blog γιατί ξέρω ότι εκτός από αγαπημένους φίλους, χρυσά και καλά παιδιά το διαβάζουν -δυστυχώς- και μερικά φίδια. Και φυσικά θα έριχναν κατάρες για την χαρά που ένιωθα.

Αν ήμουν αγόρι θα σας έλεγα τώρα κωλόφιδα suck my dick motherfuckers. Γιατί ήταν ΓΑΜΑΤΕΣ οι τελευταίες μέρες και ουπς, δεν καταφέρατε να τις γκαντεμιάσετε με την χολή σας.

Κύλησαν ωραία με μαραθώνιο South Park, ύπνο, σεξ, retro gaming στο Playstation 1 παίζοντας Blaze & Blade, σπιτικό φαγητό αλλά και σουβλάκια, χαλαρωτικά μπάνια, ατέλειωτο περπάτημα και ιστορικοπολιτικοκοινωνικές συζητήσεις. Ήταν οι μέρες που μου γέμισαν τις μπαταρίες, την καρδιά μου και το μυαλό μου μέχρι να τον ξαναδώ.


Και τέλος ένα ps προς τα φίδια:
GET A LIFE :*

7 Νοε 2010

Εκλογές & ΣΟΚΟΛΑΣΗ

Παρακολουθώ κι εγώ τα ποσοστά online τώρα απ'το Υπουργείο Εσωτερικών μασουλώντας μία εκπληκτική σοκολάτα που αγόρασα σήμερα απ'το μπακάλικο του χωριού ΛΟΛ. Επέστρεψα πριν λίγο στην Αθήνα μας αλλά μιας που κατά 99% θα ξανακατέβω το επόμενο Σαβ/κο στο χωριό, θα φροντίσω να αγοράσω μερικές ακόμα σοκολατίτσες.

Και ορίστε για τι λαχταριστό πράμα μιλάω:


Θα την βρείτε με info εδώ:
http://www.heidi-chocolate.com/en/products/chocoventure/fruits/strawberry.html

Ενημερώνω ότι το μπακάλικο διαθέτει τις λευκές σοκολάτες Heidi με διάφορα φρούτα [αχλάδι, φράουλα, μπανάνα, βατόμουρο..]. Αν δει κανείς ότι γουστάρει, ας μου στείλει sms να του αγοράσω μερικές, γιατί δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορείτε να τις βρείτε στην γειτονιά σας. Α έχει κι αυτήν εδώ νομίζω --> http://www.heidi-chocolate.com/en/products/chocoventure/natural/walnuts-honey.html